جراحی ایمپلنت دندان

درباره جراحی ایمپلنت دندان چه می دانید؟

همان طور که می دانید، دندان یکی از آیتم های مهم زیبایی در چهره به شمار می رود. طبق تحقیقات، ۳۰ درصد از زیبایی چهره هر فرد به سلامت دندان و زیبایی آن مربوط می شود. از آنجایی که دندان یکی از اعضای بسیار حساس و آسیب پذیر در بدن می باشد، اکثر افراد دچار آسیب در این ناحیه و گرفتار خرابی دندان می شوند و یا ممکن است به هر دلیلی دندان خود را از دست بدهند و مجبور به کشیدن دندان شوند.

این حالت به‌ خصوص در زمانی که یکی از دندان های پیشین کشیده شوند و یا از بین بروند، بسیار جلوه ناخوشایند و آزاردهنده برای فرد در پی دارد. با پیشرفت علم و تکنولوژی، یکی از معضلات مردم در مورد دندان های از دست رفته حل شده است. این راهکار پروتز ایمپلنت دندان می باشد.

ایمپلنت جدیدترین جایگزین مصنوعی برای دندان های از دست رفته است. کاربرد آن به صورت پیچ کوچکی است که طی عمل جراحی توسط دندان پزشک و جراح فک به درون استخوان فرو می رود و کاشته می شود. بعد از جراحی، مدتی باید صبر کرد تا این پیچ کوچک در درون استخوان جای گرفته و با استخوان های اطراف درون لثه جوش بخورد. این امر سبب می‌شود تا این پیچ آماده نگهداری تاج مصنوعی دندان که بر روی آن سوار می شود را داشته باشد. در این روش بر خلاف روش های قدیمی نیازی به پایه کردن دندان های کناری نخواهید داشت. هر ایمپلنت به طور جداگانه بدون نیاز به تکیه بر دندان های دیگر داخل استخوان جای می گیرد.

برای مشاوره با شماره  ۸۸۲۰۱۹۷۹-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید . یا می توانید شماره خود را وارد نمایید تا با شما تماس بگیریم.

پروتز ایمپلنت

پروتز ایمپلنت

پروتز ایمپلنت

پروتز ایمپلنت

اطلاعات بیشتر

زیبایی دندان

اطلاعات بیشتر

دندانپزشکی کودکان

اطلاعات بیشتر
جراحی دندانجراحی دندان

جراحی دندان

اطلاعات بیشتر

جنس ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت های دندان اغلب از جنس تیتانیوم است اما زیرکونیا هم جزو موادی است که برای آن به کار می رود. این دو ماده با بدن سازگار تر هستند و به عنوان جسم خارجی تلقی نمی شوند. باید توجه داشته باشید که موفقیت جراحی ایمپلنت دندان در حدود ۹۸ درصد می باشد؛ یعنی یکی از بهترین و موفق ترین درمان ها در علم پزشکی محسوب می شود.

مراحل کاشت دندان به روش ایمپلنت

در مرحله اول وضعیت دهان و دندان فرد بررسی می شود تا اقدام های مناسب برای او انجام شود. مرحله دوم مرحله نوبت دهی است که برنامه ریزی شروع درمان و نوبت جراحی در این مرحله تعیین می شود. مرحله بعد، روز جراحی می باشد که با بی حسی یا بی هوشی شروع می شود. برخی بیماران به غیر از بی حسی نیاز به داروهای آرامبخش هم دارند.

مرحله بعدی خارج کردن دندان قبلی در صورت وجود آن می باشد. در این مرحله به دلیل استحکام استخوان های لثه پیوند استخوان فک نیز انجام می شود. بعد از آن پزشک حدود ۲ تا ۶ ماه به بیمار فرصت می دهد تا استخوان ترمیم شده و برای جراحی ایمپلنت آماده شود. مرحله پنجم مرحله سوراخ کردن استخوان فک است. که توسط دریل دندان پزشکی با اندازه هم مشخصه سوراخ می شود و پیچ ایمپلنت در آن فرو می رود.

پروتز ایمپلنت

جایگذاری پروتز ایمپلنت چگونه انجام می شود؟

مرحله ششم جایگذاری ایمپلنت و بخیه کردن لثه است که ممکن است پزشک جراح اطراف ایمپلنت را بخیه کند و تنها سر پیچ ایمپلنت بیرون بماند. در این حالت قبل از نصب روکش یک جراحی ساده توسط پزشک انجام می‌شود تا ایمپلنت از زیر لثه بیرون بیاید.

مرحله انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت مرحله هفتم این پروسه می باشد. این مدت بدون هیچ فشار بر ایمپلنت باید بگذرد که حدود ۲ تا ۶ ماه طول می کشد. پزشک صبر می کند تا استخوان شما رشد کرده و به ایمپلنت پیوند بخورد تا ثبات ثانویه در پیچ ایمپلنت ایجاد شود.

جایگذاری اباتمنت مرحله هشتم این عملیات است که بعد از جوش خوردن کامل استخوان ها و ایمپلنت، قطعه های به نام اباتمنت را روی پیچ ایمپلنت سوار می کنند. این قطعه مانند یک دندان تراشیده است که روی آن روکش نصب می شود و در اصل پایه برای روکش اصلی است.

مرحله نهم قالب گیری روکش می باشد که این عملیات روی ایمپلنتی که اباتمنت دارد قالب گیری می شود تا بر اساس اندازه و حجم آن روکش دندان ساخته شود.

مرحله نهایی ایمپلنت وصل کردن و سوار کردن روکش روی پایه می باشد. این عمل ممکن است با چسب مخصوص یا پیچ انجام شود.

مدت زمان انجام ایمپلنت دندان چقدر است؟

همان طور که متوجه شدید این پروسه چند ماه زمان می برد. یعنی از زمان جایگذاری ایمپلنت تا زمانی که روکش دندان خود را سوار می کنید حدود چند ماه فاصله است. در نظر داشته باشید کسانی که به پیوند استخوان قبل از این پل نیاز داشته باشند چند ماه نیز باید برای جوش خوردن استخوان پیوند شده و آماده شدن آن برای کاشت ایمپلنت منتظر بمانند.

البته روش‌های جدیدترین نیز وجود دارد برای بیمارانی که شرایط مناسبی برای کاشت فوری ایمپلنت دارند. در این شرایط تمام مراحل بالا تنها در مدت یک روز انجام می‌شود و در همان روز ایمپلنت برایشان جایگذاری می شود. در این شرایط اگر دندان های پیشین ایمپلنت شوند، می توان برای زیبای آن روکش موقت نصب کرد اما این روکش ها توانایی جویدن غذا را نخواهند داشت و تنها جنبه زیبایی دارد.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

هزینه کاشت ایمپلنت در مجموع به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل عبارتند از:

  • تعداد دندان های ایمپلنت شده
  • جنس ایمپلنت
  • جنس اباتمنت و روکش
  • تعداد مراحل جراحی
  • احتمال درمان های جانبی مانند عفونت لثه یا پوسیدگی دندان ها
  • پیوند استخوان و نوع مواد آن

تکنولوژی ها و تجهیزات کلینیک مورد نظر و عوامل دیگری که همگی در تعیین هزینه این درمان تاثیر گذار است.

عوارض احتمالی جراحی ایمپلنت

این جراحی نیز مانند تمام درمان های دیگر ممکن است عوارضی داشته باشد. البته این عوارض بسیار کم و انگشت شمار است. البته عوارضی همچون خونریزی، ورم و کبودی جزئی بعد از ایمپلنت دندان بسیار شایع و معمول است. در افراد خیلی کم نیز احتمال آلرژی به مواد ایمپلنت وجود دارد. در کل به علت کم بودن عوارض، ایمپلنت دندان جزو کم عوارض ترین و بی عوارض ترین جراحی ها و درمان های علم پزشکی به شمار می رود. شما می بایست قبل از اقدام به ایمپلنت دندان به پزشک و کلینیک معتبر مراجعه کنید و از مراجعه به پزشکان تازه کار و بدون تجربه خودداری نمایید.