جراحی دندان

درباره جراحی دندان چه می دانید ؟

همان طور که می دانید دندان یکی از مهمترین اعضای بدن می باشد و در عین حال از حساسیت ویژه ای نیز برخوردار است. بنابراین درمان های مربوط به آن نیز اهمیت بسیاری دارد. بیماری های دهان و دندان از گذشته تاکنون جزو معضلاتی است که همواره وجود داشته است.

جراحی، یکی از راه های درمان برخی از این بیماری هاست. جراحی دندان به طرق مختلف و اهداف متفاوتی انجام می شود. اگر می خواهید با انواع جراحی دندان آشنا شوید، با ما در این مقاله همراه باشید. در ابتدا باید بدانید که هرگونه عمل جراحی بر روی لثه، کانال ریشه و خود دندان را جراحی دندان می گویند. در اغلب موارد مشکلات دندان با درمان های ساده تری قابل درمان است؛ اما در مواردی دیگر نیاز است که دندان در معرض جراحی قرار گیرد. نام جراحی کمی وحشتناک به نظر می‌رسد اما با پیشرفت تکنولوژی و روش های به وجود آمده در شاخه دندان پزشکی، جراحی ها بسیار ساده تر و آسان تر از قبل شده اند.

جراحی دندان

جراحی دندان

جراحی دندان

پروتز ایمپلنت

اطلاعات بیشتر

زیبایی دندان

اطلاعات بیشتر

دندانپزشکی کودکان

اطلاعات بیشتر
جراحی ایمپلنت دندانجراحی ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت دندان

اطلاعات بیشتر

آیا جراحی دندان درد دارد ؟

اگر بخواهیم صادقانه پاسخ این سوال را بدهیم، باید بگوییم که در هر جراحی مقداری درد و آسیب وجود خواهد داشت. با بی حسی و بی هوشی هایی که برای دندان پزشکی و جراحی های مربوط به آن در دسترس داریم، این درد کاملا کنترل شده و قابل تحمل می باشد. مثلاً در گذشته جراحی هایی نظیر کشیدن دندان های نهفته و یا عصب کشی جزو جراحی های دردناک و پر خطر بود. در صورتی که امروز این جراحی ها با درد متوسط و یا بسیار کم انجام می شود.

انواع مختلف جراحی دندان

۱. جراحی درمان ریشه یا اندو دانتیکس: این جراحی شامل انواع مختلفی است که برخی از آن ها را برای شما نام می بریم؛ از مهمترین انواع جراحی ریشه عصب کشی یا درمان روت کانال می باشد. این جراحی جزو معروف ترین جراحی های دندان می باش . در پوسیدگی های شدید و آسیب دیدگی های زیاد این درمان انجام می‌شود. به این صورت که پالپ دندان ملتهب و ریشه آن از زیر عاج و مینای دندان جدا می شود. نتیجه این کار این است که درد دندان کامل از بین می رود.

دومین درمان ریشه به نام پالپوتومی معروف است. این درمان در اصل پیش نیازی برای جراحی عصب کشی است. زمانی پالپوتومی انجام می شود که بیمار می خواهد بافت مانده و سالم پالپ را نگه دارد. در اصل این درمان باعث می شود که دندان های زنده باقی بماند. البته احتمال خرد شدن و شکستن در این روش زیاد است، بنابراین پیشنهاد می کنیم با یک تاج از جنس پروتز از آن محافظت شود.

جراحی دندان

روش دیگر در جراحی های ریشه پالپکتومی نامیده می شود که شامل برداشتن تمام پالپ موجود در حفره می باشد. این کار باعث تسکین درد دندان می شود و زمانی انجام می پذیرد که درمان‌های دیگر مناسب نیست و تمام پالپ دندان ملتهب و عفونی شده است. درمان دیگر در این شاخه اپیکواکتومی یا اپیکو می باشد. اپیکو جراحی قطع کردن ریشه دندان یا پر کردن انتهای ریشه می باشد. به این صورت که نوک ریشه دندان را بر می دارند به طوری که حفره ایجاد شود. بعد از آن این حفره را با یک ماده مخصوص پر می کنند این ماده باید یک ماده زیست سازگار باشد.

جراحی دوم، جراحی پروتز

این جراحی کلیه خدماتی را که ترمیم و جایگزینی دندان با پروتز را به عهده می گیرند، در بر دارد. از انواع مختلف جراحی پروتز یا دندان سازی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

تاج یا روکش دندان. روکش های دندان نقش روکش محافظ برای دندان های آسیب دیده و عصب کشی شده را دارند.

بریج. این درمان برای افرادی است که چند دندان در کنار هم از دست داده اند. در این حالت دندان های قبل و بعد دندان های از دست رفته به حالت تکیه گاه یا پایه قرار می گیرند تا بتوانند بریج را بر آن سوار کنند.

ایمپلنت. جراحی ایمپلنت روشی نوین است که در آن به جای ریشه دندان پیچ های فلزی جایگزین می کنند. بعد از گذشت مدت مشخص برای ترمیم و جایگیری ایمپلنت، قالب گیری انجام می شود و روکشی از جنس پروتز روی ایمپلنت به حالت پیچ فیکس می شود. این روش بهترین روش برای دندان های از دست رفته است؛ زیرا نتیجه آن دائمی می باشد و ظاهر کاملاً طبیعی دارد. از دیگر مزایای ایمپلنت این است که هرگز به دندان های مجاور آسیب نمی رساند.

جراحی زیبایی

این روش نیز انواع مختلفی دارد اما در همه آنها یک چیز مشترک است و آن جنبه زیبایی جراحی است. از نمونه این خدمات می توان به سفید کردن دندان ارتودنسی بلیچینگ و کامپوزیت اشاره کرد.

جراحی برای افزایش طول تاج دندان

بر خلاف تصور عموم این جراحی به هیچ و جنبه زیبایی ندارد و برای دندان هایی است که طول آن برای نگه داری روکش و سوار کردن آن کافی نیست. در برخی موارد دندان های شکسته یا پوسیده مانع از قرار گرفتن و محکم شدن روکش روی آن می شوند که در این صورت این جراحی برای آنها لازم است.

 جراحی دندان های عقل

در سنین مختلف ممکن است متوجه رویش دندان ها و یا اذیت شدن لثه در قسمت‌های انتهایی فک بشوید. این ها از نشانه های رویش دندان عقل می باشد که در قسمت بالا و پایین فک قرار می گیرند. دندان های عقل به صورت عادی و یا نهفته رشد می کنند. اغلب جراحی ها برای دندان عقل نهفته می باشد که معمولاً باعث ایجاد عفونت و درد های شدید و پوسیدگی دندان های مجاور می شود. جراحی دندان عقل هم به صورت معمولی و هم با لیزر امکان پذیر است. در صورت عدم جراحی این دندان های مزاحم، شما ممکن است با عوارضی همچون عفونت دندان نهفته، کیست دندان و دیگر مشکلات مواجه شوید.

 

در ادامه پیشنهاد می کنیم به علت حساسیت زیاد دندان و مشکلات مربوط به آن ، برای جراحی های دندان و کلیه خدمات دندانپزشکی به مراکز معتبر ، و پزشکان حاذق و با تجربه مراجعه نمایید .تا از بروز صدمات احتمالی و جبران ناپذیر توسط پزشکان ناکارآمد جلوگیری نمایید .