بررسی علت حساسیت دندان

علت حساسیت دندان

حساسیت دندان به یک وضعیتی اشاره دارد که در آن دندان‌ها به درد و تنش ناگهانی نسبت به مواد گرم، سرد، شیرین، یا تغییرات فشار حساس می‌شوند. این حساسیت می‌تواند از ناحیه یک دندان خاص باشد یا به تعدادی از دندان‌ها تاثیر بگذارد. عوامل مختلفی می‌توانند به حساس شدن دندان منجر شوند، از جمله:

  1. تسوس دندان: زمانی که تسوس دندان به عمق دندان پیشرفت می‌کند و به لایه‌های داخلی دندان نفوذ می‌کند، ممکن است حساسیت دندان ایجاد شود. 2. ترک دندان: ترک‌ها در دندان‌ها می‌توانند به لایه‌های داخلی دندان نفوذ کرده و حساسیت ایجاد کنند. 3. تغییرات دمایی: تغییرات گرمایی و سرمایی مواد مصرفی می‌توانند حساسیت دندان ایجاد کنند. برای مثال، مصرف مواد سرد مثل یخ یا آب سرد. 4. تراکم بر ساختاری (Bruxism): افرادی که به شدت دندان‌های خود را به هم فشار می‌دهند (براکسیسم) ممکن است دندان‌های حساسیت پیدا کنند. 5. تراکم‌های لثه‌ای: تراکم‌های لثه‌ای می‌توانند به عنوان نتیجه‌ای از بیماری لثه یا به دنبال ارتودنسی و تنظیم دندان‌ها ایجاد شوند. 6. عمل جراحی: بعضی از عملیات‌های جراحی دهان و دندان‌ها می‌توانند سبب به حساس شدن دندان شوند. 7. ناهنجاری‌های دندانی: تنظیم نادرست دندان‌ها، ممکن است به حساس شدن دندان منجر شود.

برای درمان حساسیت دندان، معمولا از دستگاه‌های مخصوصی مثل پست های حساسیت برای دندان یا داروهای مخصوص استفاده می‌شود. همچنین، نکات بهداشت دهانی مناسب و مشاوره با دندانپزشک می‌تواند به کاهش حساسیت دندان کمک کند.

بررسی علت حساسیت دندان

روش های درمان حساسیت دندان چیست؟

درمان حساسیت دندان معمولا به توجه به علت اصلی حساسیت و شدت آن انجام می‌شود. در ادامه، روش‌های مختلف درمان حساسیت دندان را معرفی می‌کنم:

  1. استفاده از داروهای حساسیت دندان (Prescription Toothpaste): برخی از داروهای دندانپزشکی مخصوص می‌توانند در درمان حساسیت های دندان موثر باشند. دندانپزشک می‌تواند داروهای مناسب را تجویز کند. 2. استفاده از محافظت‌کننده‌های لثه (Gum Graft Surgery): در مواردی که تراکم‌های لثه‌ای مسئله اصلی حساسیت دندان باشند، عمل جراحی تراکم‌های لثه‌ای می‌تواند مفید باشد. 3. استفاده از دستگاه‌های ترمیمی (Restorative Dentistry): در صورتی که تسوس دندان یا ترک‌های دندان مسئله اصلی حساسیت دندان باشند، ترمیم دندان با روش‌های مختلفی مثل پر کردن با ماده مخصوص یا انجام عمل ارتودنسی می‌تواند درمان حساسیت دندان را فراهم کند. 4. استفاده از پوشاننده‌های دندانی (Dental Sealants): پوشاننده‌ها بر روی سطح دندان‌ها قرار می‌گیرند و به محافظت از دندان‌ها در برابر تسوس و حساسیت کمک می‌کنند.
  2. استفاده از دستگاه‌های ارتودنسی (Orthodontic Treatment): در برخی موارد، ارتودنسی برای تنظیم دندان‌ها و جلوگیری از ناهنجاری‌های دندانی ممکن است حساسیت را کاهش دهد. 6. عمل جراحی: در موارد نادر، زمانی که دیگر روش‌ها نتیجه ندهند، عمل جراحی می‌تواند برای درمان حساسیت دندان در نظر گرفته شود. مهم است که به مشورت با دندانپزشک خود عمل کنید تا علت حساسیت شما تشخیص داده شود و روش درمانی مناسب برای شما تعیین شود. همچنین، به نکات بهداشت دهانی مناسب و جلوگیری از عوامل تحریک کننده مثل براکسیسم (فشار غیرطبیعی دندان‌ها به هم) توجه کنید تا از حساس شدن دندان جلوگیری کنید یا آن را کاهش دهید.

بررسی علت حساسیت دندان

اگر دندان حساس داشته باشم باید از انجام چه اقداماتی پرهیز کنم؟

اگر دندان‌های شما حساسیت دارند، می‌توانید از اقدامات زیر برای کاهش حساسیت دندان و جلوگیری از تشدید آن استفاده کنید:

  1. استفاده از پست حساسیت دندان: از پست حساسیت دندان حاوی ترکیباتی مانند نیترات پتاسیم یا فلوراید استفاده کنید. این پست‌ها می‌توانند به تسکین حساسیت دندان کمک کنند. برای نتیجه بهتر، پست را به طور منظم و به دستور دندانپزشک خود استفاده کنید. 2. استفاده از مسواک نرم: مسواکی با سوختگی نرم و حرکات ملایم بر روی دندان‌ها و لثه‌ها را انجام دهید. فشار زیادی به دندان‌ها و لثه‌ها وارد نکنید تا از آسیب به لثه‌ها و دندان‌ها جلوگیری کنید. 3. استفاده از مسواک الکتریکی: مسواک الکتریکی با حرکات ملایم و مرتب از دندان‌ها و لثه‌ها را تمیز می‌کند و می‌تواند کمک کند تا حساسیت دندان کاهش یابد. 4. استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی مناسب: مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی ملایم برای شستشوی دهان و دندان‌ها که بدون الکل و اسید باشند، به جلوگیری از تحریک دندان‌ها کمک می‌کند.
  2. جلوگیری از مصرف مواد تحریک کننده: مصرف موادی مانند مواد خنک کننده، آب لیموناد و شیرینی‌های بسیار شیرین را به حداقل برسانید یا از آنها پرهیز کنید، زیرا این مواد می‌توانند حساس شدن دندان را تشدید کنند. 6. مشاوره با دندانپزشک: با دندانپزشک خود مشاوره کنید تا علت حساسیت دندان شما تشخیص داده شود و روش درمانی مناسب تعیین شود. در بعضی موارد، دندانپزشک ممکن است ترمیمی را توصیه کند. 7. پیروی از نکات بهداشت دهانی: به نکات بهداشت دهانی مناسب پایبند باشید، از جمله شستشوی دهان دو بار در روز، استفاده از نخ دندانی برای تمیز کردن بین دندان‌ها، و انجام بازدیدهای دوره‌ای دندانپزشکی. 8. جلوگیری از براکسیسم (فشار غیرطبیعی دندان‌ها به هم): اگر به براکسیسم مبتلا هستید، به دندانپزشک خود مراجعه کرده و اقدامات مناسب برای کنترل آن را انجام دهید.

آیا جرمگیری باعث حساسیت دندان می شود؟

جرم گیری دندان (در واقعیت، جرم‌برداری دندان) اگر به صورت صحیح و با ابزارهای مناسب انجام شود، به طور معمول باعث حساسیت دندان نمی‌شود. در واقعیت، جرمگیری دندان به پاکسازی رسوبات بر روی دندان ‌ها کمک می‌کند و از تشکیل تسوس و مشکلات دندانی دیگر جلوگیری می‌کند. اما در برخی موارد، اگر جرمگیری دندان به نحو نادرست یا خشن انجام شود، می‌تواند به حساس شدن دندان منجر شود. به عنوان مثال:

  1. فشار زیاد: اگر دندان‌پزشک یا شخصی که جرمگیری دندان را انجام می‌دهد، فشار زیادی به دندان‌ها و لثه‌ها وارد کند، ممکن است باعث آسیب به لثه‌ ها یا ایجاد حساسیت شود. 2. استفاده از ابزار نادرست: استفاده از ابزارهای تیز و خشن بر روی دندان‌ها می‌تواند لایه‌های نرم دندان را آسیب برساند و به حساسیت دندان منجر شود. 3. ترکیبات شیمیایی نادرست: استفاده از ترکیبات شیمیایی تند و غیرمناسب بر روی دندان ‌ها می‌تواند باعث تضعیف ساختار دندان و حساسیت شود. برای جلوگیری از حساسیت دندان در اثر جرمگیری دندان، مهم است که جرمگیری توسط دندانپزشک یا به کمک توصیه‌ های او انجام شود. همچنین، از مسواکی با سوختگی نرم و محصولات مراقبت از دندان‌ ها و لثه ‌ها بعد از جرمگیری استفاده کنید.

برای مشاوره در مورد انواع لمینت دندان با دندانپزشکی دکتر اصفهانی زاده تماس حاصل فرمایید. برای نمونه کار های ما می توانید به اینستاگرام ما مراجعه نمایید. دندانپزشکی در میدان ونک واقع شده است.

چرا دکتر اصفهانی زاده ؟

  • فوق تخصص در پروتزهای دندانی و زیبایی
  • فلوشیپ فوق تخصصی ایمپلنت های دندانی
  • مجهزترین امکانات دندانپزشکی
مطالب مرتبط:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *